WAJRUM ANLITAR LEANLADAN

Projektet Wajrum jobbar sedan 2001 med att öka samverkan och dialogen mellan företag för en konkurrenskraftigare tillverkningsindustri. Vid ett halvdagsseminarium anlitades Janne Bark (Leanladan) som föreläsare. Eventet ägde rum hos Ostnor i Mora. Leanladan ser fram emot en fortsättning med fler seminarier, workshops eller spel.

Om Wajrum

Wajrum är en ideell förening som bildades 2001 och medlemmar är MAI-gruppen (Mora Arbetsgivarintressegrupp), Företagarna och Mora Kommun. Wajrum har som syfte att främja kompetensutveckling och utveckling av näringslivet i Ovansiljan. Sedan 2008 driver Wajrum ett industriprojekt som syftar till att öka samverkan och dialogen mellan företag för att få en dynamisk och konkurrenskraftigare tillverkningsindustri. Det är en kraftsamling för att säkra tillverkningsindustrins framtid i Ovansiljan. Tillverkningsindustrin och tjänsteföretag samt Mora, Orsa och Älvdalens kommuner står bakom projektet.

Om Ostnor

Bolaget Ostnor startades 2003, när de båda vattenkrantillverkarna FM Mattsson och

Mora Armatur gick samman. Koncernen är ett av Europas ledande sanitetsarmaturföretag. Ägare är de före detta aktieägare i Mora Armatur och FM Mattsson samt Priveq Investment. Ostnor har cirka 550 anställda och en försäljning om ca 1000 MSEK (2009) fördelat på ett 20-tal länder. Företagets affärsidé är att förse marknaden med vattenkranar, tillbehör och tjänster med kundernas behov i centrum baserat på ledande teknik, attraktiv design samt hög kvalitet.

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *